söndag 8 september 2013

Bärrutor i långpanna

Hej på er! Denna söndag har vi passat på att stöka lite ute på gården. Träd och buskar ska beskäras så vi fick ihop ett stoooort släplass. Vi är dock inte klara så det kommer att bli minst 2 lass till. Igår var i stugan och höststökade och plockade in dom svarta vinbären. Så medan vi stökade på gården idag har saftmajan fått jobba på spisen. Lite röda vinbär blev det också så i morse svängde jag ihop denna kaka. Det är nog den enklaste långpannekakan som finns och riktigt god, lite seg i konsistensen blir den. Man kan använda vilka bär man vill och har tillgång till. Det går också bra att använda frysta bär.

Bärrutor i långpannan  

200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 250 g bär

Smält smöret. Knäck äggen i en bunke och tillsätt socker och vanilj. Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp. Det ska bara blandas. Tillsätt mjöl och smör och blanda allt till en slät smet. Häll över den i en bakpappersklädd långpanna och strö över bär. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 min. Låt den svalna och skär upp i rutor. Pudra gärna lite florsocker över innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar