onsdag 4 september 2013

Pasta med tomat och baconsås

Goda och snabba vardagsrätter vill vi ju alla ha. Så därför får ni ett till idag! Här är nämligen ett riktigt bra tips på en sådan rätt. Att riva över lite god ost gör pricken över i:et! Snyggt blir det också att lägga upp allt på ett stort fat innan servering.


Pasta med tomat och baconsås  4 port

4 port spagetti
1 pkt skivad bacon
1 gul lök
ev 1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 fpk krossade tomater 500 g
ca 1 dl vatten
½ msk grönsaksfond
salt, peppar, chiliexplosionkrydda
en nypa socker
färsk basilika
god ost

Koka pastan enligt anvisningar. Klipp bacon i bita och stek det lite knaprigt. Hacka under tiden löken och ev vitlök. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Spara lite av fettet i pannan och stek löken i det tills den börjar mjukna. Rör ner tomatpuré och späd sedan med tomater och vatten. Tillsätt bacon och smaka av såsen med fond och kryddor. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Toppa med hackad färsk basilika och riven ost. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar