torsdag 26 september 2013

Pastagratäng med kyckling och svartkål

Svartkål är ny spännande produkt i grönsakshyllan. Påminner lite om grönkål i utseendet med är mörkare i färgen. Jag fick ett paket av mamma för att testa. Tydligen är det väldigt populärt i Italien så jag bestämde mig för att göra en pastagratäng med kyckling och västerbottensost. Riktigt gott blev det!

Pastagratäng med kyckling och svartkål  ca 6 port

350 g pastapenne
3 stora kycklingfiléer
1 gul lök
1 knippe svartkål
salt, peppar, dragon
1 msk vetemjöl
2 dl lätt creme fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
1 tsk italiensk salladskrydda
ca1 dl vatten
2 dl riven västerbottensost

Koka pastan. Skölj svartkålen och skär bort den grövsta stammen och skär bladen i mindre bitar. Hacka löken och stek den tillsammans med kålen tills det mjuknar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den tillsammans med salt, peppar och dragon efter smak. Strö över mjöl och rör om. Häll på creme fraiche, grädde och fond. Tillsätt salladskrydda. Låt det koka ihop lite och tillsätt sedan lök och kål. Tillsätt hälften av osten och ev vatten om det verkar för tjockt. Blanda ihop pasta med såsen och häll allt i en ugnsform och strö över resten av osten. Gratinera i 225 grader i ca 20-25 min, eller tills osten smält och blivit gratinerad. Servera med sallad.



4 kommentarer:

  1. Alltså wooow! Vilken helt fantastisk blogg! Jag och min pojkvän är precis nyinflyttade och vi har haft lite svårt att variera våra måltider, men nu kommer det bli ändring på det! Vi har redan lagat flera utav dessa maträtter! Supergoda och jätteenkla! Tack för en superbra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Janelle! Tack för din jättegulliga kommentar, jag blir så otroligt glad av sådan positiv respons. Alltid kul att höra att jag kan inspirera andra :)

      Kram!

      Radera
  2. Tack för receptet på den jättegoda pastagratängen med kyckling & svartkål! En riktig höjdare :)

    SvaraRadera