lördag 2 november 2013

Kahluaglass

Den här glassen måste ni bara testa!!! Sååå himla god och superenkel att göra, vem som helst klarar det. Glassen fick dessutom en perfekt krämig konsistens så man lätt kunde forma fina glasskulor. 

Kahluaglass  ca 4 port

3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kahlualikör

Blanda allt i en bunke och vispa med elvisp tills det är som fluffig grädde i konsistensen. Häll över i en plastlåda och frys i minst 4-5 timmar. Här serverade jag det på enklaste vis med några maränger och lite chokladsås.

Likören kan bytas ut mot tex baileys eller dooleys eller liknande.

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag undrar när du skriver ''en burk kond. mjölk'', hur många gram är det? :) jag har för mig att det finns både stora och små burkar kond. mjölk så blev lite osäker. Tacksam för svar snarast då glassen ska lagas idag och bjudas på ikväll som efterrätt! :)
    Mvh. Julia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Julia! Burken jag använder är på ca 400g, visste inte att det fanns olika storlekar utan har bara sett denna på affären. Lycka till med glassen :)

      Radera