onsdag 24 september 2014

Korvrisotto

Hej, hej! Tänkte bara snabbt kika in och tipsa om lite god och lättlagad vardagsmat. Sådana tips kan man aldrig få för många av, för ärligt talat har det lust att bli ganska mycket samma lika mat under vardagarna. Så lite variationer brukar vara välkommet.

Detta är som sagt riktigt bra vardagsmat med allt i en panna. Riktigt gott blev det också!


Korvrisotto  4 port

2 dl ris (okokt)
400 g falukorv (max 18%)
1 tsk flytande margarin
1 purjolök
1 ask körsbärstomater
100 g sockerärtor
10 färska champinjoner
salt, svartpeppar
persilja


Koka riset enligt anvisningar. Skiva och dela korven i halvmånar och stek i margarinet. Ta upp korven, strimla purjon, dela champinjonerna och halvera tomaterna. Stek grönsakerna så dom mjuknar lite.(Jag sparade tomaterna och tillsatte dom senare) Tillsätt korven och det kokta riset.  Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med färsk hackad persilja innan servering.


Källa:Viktväktarna 7 points/portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar