tisdag 4 november 2014

Snabb lingonlimpa

Denna limpa svänger man snabbt ihop. Riktigt god och nyttig är den också! Blandningen av solroskärnor och bikarbonat kan göra att kärnorna färgas gröna under gräddningen. Det är dock helt ofarligt och påverkar inte heller smaken.


Snabb lingonlimpa  1 st

3 dl vetemjöl gärna special
3½ dl grovt rågmjöl
½ dl solroskärnor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
1 dl lingonsylt
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk

Blanda samman alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda dom blöta för sig i en annan bunke. Rör om så sirapen blandar sig ordentligt med filet och sylten. Häll över det i bunken med de torra och blanda väl allt till en kladdig deg. Häll ner degen i en smord avlång brödform på ca 1½ l. Grädda nederst i ugnen i 175 grader i ca 50-60 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Brödet går bra att frysa men är allra godast nygräddat med lite smör och ost på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar