torsdag 6 november 2014

Torsk med frasigt täcke

Hej! Hoppas att solen skiner på er idag. Här är det väldigt kallt, -14 i morse och -9 nu, men väldigt vackert då solen skiner och allt är frostigt ute. Igår hade vi fest på jobbet och dukade upp en riktigt god 3-rätters middag och hade jättetrevligt. Idag laddar jag för kväll/natt-jobb.

Tänkte tipsa om god vardagsrätt med fisk. Man bör ju äta fisk åtminstone 2 gånger i veckan och det kan ju vara svårt att variera sig så nya tips brukar vara välkommet.

Torsk med frasigt täcke  4 port

4 portionsbitar torsk ca 150 g/st
ca ½ tsk salt
ca 1 dl smulat vitt bröd
½-1 dl finriven lagrad ost tex parmesan
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
flytande margarin


Tina torsken och lägg i en smord ugnsform och salta. Blanda resten i en bunke och strö det över fisken. Ringla över lite flytande margarin. Tillaga i 200 grader i ca 20 min eller tills fisken är fast och fin igenom. Servera med kokt potatis eller mos och grönsaker.

En kall sås på gräddfil eller creme fraiche, lite örter och citron skulle passa bra till om man tycker att det blir lite torrt. Näste gång serverar jag nog potatismos till, men riktigt gott var det annars. 





3 kommentarer:

  1. Du har rätt, enkla vardagsrecept på fisk får man aldrig för många av! :) Aktar man sig bara för att inte ha den för länge i ugnen så blir det fantastiskt gott med vit fisk. Förut (när vi bodde i Umeå) var lax en storfavorit men sedan flyttlasset gick till västkusten och vi upptäckte det fantastiska färska fiskutbudet här har torsk seglat upp i topp. Rätt tillagad är den outstanding!

    Trevlig helg och vad härligt det låter med dina minusgrader! Här nere är det bara regn, regn och åter regn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lyxigt det måste vara med dagsfärskt fiskutbud varje dag. Det är vi ju inte bortskämda med här uppe, men ibland så och då får man passa på. :)

      Radera
  2. Den blev galet god i all sin enkelhet
    Marianne

    SvaraRadera