onsdag 27 maj 2015

Grillad tonfisk med varm sallad

Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället. 


Grillad tonfisk med varm sallad  4 port

4 portionsbitar tonfisk
olja 
salt, peppar

1 dl pinjenötter (rostade)

Sallad:
4 huvuden pak choi
2 huvuden färsk broccoli
2 klyftor vitlök
1 msk olja

Dressing:
½ tsk färsk riven ingefära
2 msk japansk soja
1 tsk risvinäger
6 droppar sesamolja
salt, peppar

Börja med att röra ihop allt till dressingen utom salt och peppar. Skär pak choi och broccoli i mindre bitar. Skiva vitlöken tunt. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Ta upp dom när dom fått fin färg, passa noga. Häll i olja och fräs vitlöken tills den börjar få lite färg. Tillsätt broccoli och woka en liten stund. Häll i 2 msk vatten och låt det ångas bort. Tillsätt pak choi och häll på dressingen. Woka 1 min och ställ pannan på sidan. Smaka av med salt och peppar.
Se till att tonfisken legat framme och fått rumstemperatur. Torka av den och pensla med olja runtom och krydda med salt och peppar. Grilla den i het grillpanna eller ute på grillen ca 30 sek på varje sida.  Här använde jag vit tonfisk som man hittar i frysdisken, men färsk som man köper över disk är helt klart att fördra.
Lägg upp salladen på fat och skiva upp fisken. Strö över pinjenötter och ringla över lite dressing. Servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar