fredag 8 april 2011

Kyckling på fredag.........

Jag gillar kyckling, kanske för att det är så otroligt enkelt att variera, är relativt lättlagat och går hem hos de flesta. Så därför ska vi äta kyckling till middag idag. Men det receptet återkommer jag med. Men tills dess kommer här ett tips på ännu en jättegod fredagsrätt med kyckling:



Chicken thai pasta 4port

ca 500g kycklingfilè
3 dl matlagningsgrädde
pennepasta

Marinad:
4 msk thai chilisås
1 tsk kinesisk soja
2 vitlöksklyftor-pressas
2 tsk mald ingefära

Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda allt till marinaden och häll över kycklingen. Gör det gärna i en påse så kan man enkelt vända runt under tiden. Låt kycklingen marinera i minst 2 timmar. 
Ta upp kycklingbitarna och spara marinaden. Stek kycklingen på ganska svag värme. Det fastnar ganska lätt annars.
Lägg över kycklingen i en ny panna, häll på grädde och låt puttra en stund. Sila ner marinaden, lite i taget om man inte vill ha det så starkt. Koka pastan och servera!
Smaklig måltid!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar