tisdag 9 augusti 2011

Laxpaj med sparris

Härom dagen gjorde jag en god laxpaj med sparris i. Paj är ju så gott, så enkelt att laga och så lätt att förbereda. Den här blev riktigt god och om man vill kan men byta ut sparris till broccoli - gott dè mè!
Laxpaj med sparris  ca 4-5 port

Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl (gärna 1 graham & 2 vete) 
nån msk vatten

Fyllning:
200 g kallrökt lax 
1 pkt fryst sparris
riven ost
3 ägg
2 dl mjölk
klippt dill
peppar

Blanda ihop smör och mjöl till degen. Tillsätt lite vatten i taget så degen går ihop. Låt den gärna vila en stund i kylen. Tryck ut i en pajform,nagga och förgrädda i 200 grader ca 10 min.
Strimla laxen och tina sparrisen. Skär stjälkarna i bitar, men spara topparna. Varva lax, sparrisstjälkar och riven ost i formen. Lägg sparristopparna fint ovanpå + lite riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk med dill och lite peppar. Salt behövs inte eftersom laxen redan är så salt. Grädda i 200 grader ca 30 min, eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg. Servera med god sallad till!
 

4 kommentarer:

  1. Helt underbar, men jag tillagade pajen utan mjöl enligt LCHF recept.
    Det passade utmärkt för oss som vill gå ned i vikt.
    enligt LCHF metoden.
    tack för idén

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillade receptet! Ja, det går ju alldeles utmärkt att skippa degen... Lycka till med LCHF, Kram!

    SvaraRadera
  3. Supergod paj - jag lagat till den flera gånger :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra:) Blir alltid lika glad när mina recept lags och uppskattas!

      Radera