måndag 7 november 2011

Skeppartorsk

Det här är en jättegod fiskgryta som också är superenkel att tillaga. Passar verkligen perfekt som vardagsmat när man vill ha något enkelt och snabblagat. Ser kanske inte godast ut på bilden, men tro mig det ÄR gott! Gör man grytan på äkta vispgrädde blir såsen lite tjockare och fylligare. Jag gjorde denna på matlagningsgrädde.
 Skeppartorsk  3-4 port

1 pkt torsk
3 tomater
1 fiskbuljongtärning
hackad dill
1 dl grädde
Skiva tomaterna och lägg i botten på en kastrull. Skiva torskblocket (halvfryst) i 8 skivor. Lägg fisken ovanpå tomaterna. Smula över buljongtärningen och strö på ganska mycket dill. Häll över grädden. 1 dl låter kanske lite, men både tomaterna och fisken vätskar av sig. Låt allt småkoka under lock ca 15 min eller tills fisken är genomkokt. Servera med kokt potatis och broccoli eller annan grönsak.

2 kommentarer:

  1. Påminner om sån där god fiskgryta som jag fick som barn. Måste absolut testas,
    hos fröken Dill

    SvaraRadera
  2. Ja, denna är jag uppvuxen på så den har hängt med ett tag nu. Definitivt en av barndomens favoriter när det gäller fisk!

    SvaraRadera