måndag 28 november 2011

Supergoda revbensspjäll!

Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag...supergoda sådana!!! Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept. Det är dessutom jätteenkelt, sköter sig ju helt självt i ugnen. Receptet kommer från Linda på Kryddburken. Om ni inte besökt hennes fina blogg är det bara att klicka HÄR. Önskar bara att det kunde vara lite enklare att fota revbensspjäll....men jag lovar att det smakar så mycket bättre än vad bilderna visar. Receptet är på 3 kg kött vilket är ganska mycket, men det passar otroligt bra att frysa in och blir nästan ännu godare att värma upp då.
Revbensspjäll i ugnen  

3 kg revben
1 dl soja
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
½ dl flytande honung
2  rivna vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 msk rödvinsvinäger (el balsamvinäger)
1 tsk malen vitpeppar
2 tsk salt

Skär revbenen i mindre bitar och lägg ut i långpannan eller i en stor ugnsform. de ska ligga ganska tätt. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke. Häll marinaden över revbenen. Blanda runt noga och massera in marinaden i köttet. Stek sedan i ugnen på 100 grader i minst 3-4 timmar. Vänd köttbitarna några gånger under tiden. Köttet ska vara mört och släppa från benen då det är klart. Spara skyn om kött ska frysas in. Värm då köttet i en kastrull tillsammans med skyn. Blir nästan ännu godare då!
  Igår serverade jag revbensspjällen med kokt potatis och en klassisk ugnsomelett med champinjonstuvning. Blev otroligt gott!

4 kommentarer:

  1. Det var ett mycket bra recept. Superenkelt och supergott.//Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det Britt! Jag älskar verkligen detta recept och gör det alltid till jul!

      Radera
  2. Detta blir julens revbensspjäll!! Tack för receptet:-D god jul...Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till med spjällen och hoppas du får en riktigt fin jul!

      Kram!

      Radera