måndag 14 november 2011

VB-laxgratäng

Det här blev gårdagens varmrätt! En jättegod laxgratäng med västerbottensost och vitvinssås. Garneringen är valfri, med det gör rätten extra god och vacker.

 VB-laxgratäng  4 port

4 portionsbitar lax
riven västerbottensost
salt,vitpeppar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3/4 dl vitt vin
4 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 tsk "fina fisken" fiskkrydda el annan fiskkrydda
eller salt,peppar

Garnering:
ca ½ kg räkor med skal
rom
färsk dill

Skär en skåra i varje fiskbit, men inte helt igenom eller ända ut i kanterna. Lägg bitarna i en smord form, salta och peppra lätt och fyll sedan bitarna med riven ost. Smält smöret och rör ner mjöl. Spä med vin och grädde. Rör noga så inga mjölklumpar bildas. Tillsätt fiskbuljong och fiskkrydda. Låt såsen stå och sjuda en stund. Smaka av såsen och häll den sedan över fisken. Gratinera i 200 grader i ca 20 min. Garnera rätten och servera med pressad potatis och grönsaker.
 Gott,gott var det....!

2 kommentarer:

  1. Gjorde rätten igår till familjen, å alla tyckte det var super smarrigt.. Kommer att nårpa åt mig massor med tips från din blogg../Linda

    SvaraRadera
  2. Va, kul att ni gillade rätten! Jag blir så glad! Det är alltid roligt med respons på det man gjort och du är så välkommen att "norpa" på....:)

    SvaraRadera