söndag 13 januari 2013

Dipp till chips eller grönsaker

Även denna dag verkar bjuda på vackert vinterväder. -14 grader och solen är på uppgång så jag laddar för en lång skön promenad! 

I fredags gjorde jag en god dipp till "fredagsmyset" och dippade morotsstavar. Riktigt gott och underskattat är det grönsaker och dipp. Dippen gjorde jag med kryddor jag hade hemma och gillar och den blev mycket god. Passar bra till chips också!

Dipp till chips eller grönsaker

3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
några droppar pressad citron
paprikapulver
cajennepeppar
torkad persilja
chiliexplosion
salt, peppar

Häll över gräddfilen i en skål, pressa eller riv ner vitlöken och pressa ner lite citron. Sen är det bara att tillsätta kryddor efter egen smak. Låt den stå i kylen och mogna gärna nån timme innan servering.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar bara vara lat och köpa färdig dip :)

    SvaraRadera
  2. Ja det brukar jag med många gånger, men det är ju faktiskt mycket nyttigare och godare att göra sin egen! :-)

    SvaraRadera