torsdag 17 januari 2013

Enkel filmjölkslimpa

Med tanke på det kalla vädret idag snabb-bakade jag limpa och fick lite extra värme i huset. Limpan är perfekt att baka om man vill ha ett gott bröd utan en massa jobb! 


Enkel filmjölkslimpa  2 st

9 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk fänkål
2 tsk anis
6 dl filmjölk
2 dl brödsirap 

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda ihop fil och sirap i en annan bunke och häll sedan det över det torra. Rör ihop till en tjock smet med hjälp av en trägaffel eller slev. Klä 2 avlånga bakformar med bakplåtspapper och klicka ner smeten. Grädda i 175 grader i 1 timme i nedre delen av ugnen. Låt de svalna lite och ta sedan upp de ur formarna och låt de kallna under bakduk.

Jag brukar ofta baka detta bröd i stora långpannan men då följer jag Detta recept
Så kika gärna in det om ni vill baka det i långpannan. Brödet passar jättebra att frysa in!


2 kommentarer:

  1. Ser jätte gott ut. Det kanske jag ska testa nästa gång jag bakar bröd :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir riktigt gott och saftigt bröd! Verkligen superenkelt bröd att baka :)

      Radera