måndag 21 januari 2013

Pasta med orientalisk köttfärssås

Tänkte tipsa er om en god köttfärssås med helt andra smaker än de man normalt tänker på om man talar om köttfärssås. Kul att variera sig tycker jag. Gillar man starka smaker hackar man ner hela chilin med kärnor (jag gör det) annars ta men halva och kärnar ur. Smaka er fram! Detsamma gäller ingefäran. 

Orientalisk köttfärssås  4 port

500 g köttfärs
½ purjolök el salladslök
1 stor morot
4 msk kinesisk soja
2 dl vatten
en skätt kalvfond
färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 burk böngroddar
100 g frysta gröna ärtor
svartpeppar

Stek färsen smulig tillsammans med hackad purjo. Grovriv moroten och låt den steka med en stund. Tillsätt soja, vatten och lite fond. Skala och finriv ingefära ner i färsen. Jag gillar att ha i ganska mycket, men smaka er fram. Riv även ner vitlök. Tillsätt chili, avrunna böngroddar och ärtor. Låt allt puttra ihop lite. Smaksätt med svartpeppar. Servera med kokt pasta.

Källa: Viktväktarna 5,5 point/port


♥ Eftersom det är "kramens dag" idag passar jag på och skickar en stor kram till er alla! ♥

4 kommentarer:

  1. Fick tips om denna sida igår !! Jag har precis börjat på vv ( 1v)så jag ska verkligen pröva dina vv recept som ser så kul och goda och enkla ut. Bra med points skrivna med .. En fråga , skillnaden mellan points och pro points ?? Idag blir det Orientalisk köttfärs .Tack för bra tips.//Loa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Loa! Kul att du hittat hit och också kör vv! Måste erkänna att jag inte alls har koll på det där med pro-points. Jag följer det gamla pointssystemet eftersom jag har gjort det tidigare och har flera kokböcker med vanliga "pointsrecept". Vad jag vet är att det i alla fall inte alls räknas på samma sätt så man måste välja ett av dem. Hör gärna av dig om du har fler funderingar ang vv och points och lycka till!

      Radera
  2. Hej!! Enl Pro points får jag äta 26 o "vanliga" points 18-20.Ja kul är det särskilt då man hittar så otroligt GODA recept....Familjen har nu avnjutit Orientalisk köttfärssås.. Super Gott. Tog extra cayenne efter 1 1/2 chilifrukt..Tycker oxå om starkt..Du har roligare o godare mat, så jag kommer använda fler recept fler gånger.. Tack för en bra receptsamling :) Loa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att maten blev uppskattad. Hoppas du hittar fler recept som du gillar. Fortsätter att uppdatera med vv-recept och det känns jättekul att veta att det uppskattas:)

      Lycka till i fortsättningen!

      Radera