söndag 10 februari 2013

Italiensk kycklinggryta

Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg så här långt. I morgon väntar jobb igen. Känns som att jag börjar komma in i det liiite mer nu, men allt är väldigt mycket nytt och det mesta handlar ju om att lära känna de nya brukarna och lära sig deras rutiner. Kul att vara igång i jobb är det i alla fall! 

Tänkte tipsa om en god, enkel kycklinggryta som passar perfekt som vardagsmiddag. Ser man bara till att ha tinat kycklingen så går det riktigt snabbt att få maten på bordet.

Italiensk kycklinggryta  4 port

500 g kycklingfilé
1 tsk olja
salt, peppar, paprikapulver
3 msk vetemjöl
2 gula lökar
ca 200 g färska champinjoner
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl vitt vin
basilika gärna färsk

Skär kycklingen i bitar och stek i olja och krydda med salt, peppar, och lite paprikapulver. Flytta sedan över den till en gryta och strö över mjölet. Vänd runt så det blandas. Skär lök i klyftor och skiva champinjonerna. Stek det så att löken mjuknar och vätskan från champinjonerna kokar in. Blanda det med kycklingen. Tillsätt resten utom färsk basilika, om torkad används kan den tillsättas nu. Låt det koka upp under omrörning så mjölet blandas ut noga. Låt grytan sjuda ihop under lock ca 20 min. Smaka av och krydda mer vid behov. Tillsätt färsk basilika eller annan färsk krydda om man vill och servera med ris, potatis eller pasta. 

Källa: Viktväktarna 3,5 points/port



4 kommentarer:

  1. Helt suveränt gott som alla andra viktväktar recept. Allt finns ju i regel hemma också, alla tycker om maten.. Tack Therese för att du delar med dig.. Publicera gärna en kokbok :) Inget är komplicerat att göra,lätt, enkelt o tydligt// Loa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack igen Loa för en fin kommentar! Väldigt kul att höra att maten blir så uppskattad:) En kokbok....ha ha ja det skulle vara något det, men tack för att du i alla fall har så höga tankar om mig och gillar det jag gör:)

      Radera