torsdag 14 mars 2013

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt. Soppa är ju också perfekt mat i dessa kalla tider. 

Bouillabaisse  4 port

1 purjolök
1 påse saffran 
1 tsk paprikapulver
ca 1 tsk torkad timjan
2 hela lagerblad
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 torskblock 400g
2 portionsbitar laxfilé 300g
1 burk musslor
2 dl skalade räkor
ev salt och vitpeppar

Strimla pujolöken och fräs den i en soppkastrull med lite smör eller olja. Tillsätt kryddor, tomater, vatten och buljong. Låt det koka upp. Skär fisken i tärningar och tillsätt. Låt det sjuda sakta under lock tills fisken är genomkokt. Tillsätt avrunna musslor och räkorna. Smaka av och tillsätt ev mer salt och lite peppar. Servera gärna med en klick aioli eller creme fraiche och gott bröd!

Källa: Viktväktarna 4 points/port utan topping och bröd.


2 kommentarer:

  1. Mums!Otrooligt GOTT som vanligt !!Så kul att laga mat som du lagt ut ..Tack att du delar med dig av livets goda ;)) Loa

    SvaraRadera