fredag 8 mars 2013

Limemarinerade jordgubbar

En supersnabb och nyttig liten dessert blev det faktisk i onsdags. Vi åt soppa till middag och då känndes det gott med något extra efteråt. På Maxi sålde de färska jordgubbar för 10 kr (250g) men de smakar ju inte så mycket den här årstiden tycker jag. Gott blev det däremot att marinera de lite en stund innan servering.

Limemarinerade jordgubbar  2 port

250 g färska jordgubbar
½ lime
1 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker

Dela jordgubbarna och lägg i en skål. Tvätta limen noga och finriv skalet över jordgubbarna. Pressa över saften. Tillsätt socker och vanilj och blanda runt så sockret löser sig och jordgubbarna vattnas lite. Fördela i 2 glas och ställ i kyl gärna nån timme innan servering. Servera med en klick vaniljkesella, eller smaksätt lättkesella med lite vaniljsocker och flytande honung.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar