lördag 4 januari 2014

Kinesisk kycklinggryta med curry

Måste bara tipsa om en supergod kycklinggryta. Om ni ätit kyckling i currysås på kinarestaurang och gillar det kommer ni att älska den här, sååå god och dessutom helt utan mjöl- och mjölkprodukter. Är man mjölkallergiker väljer man såklart ett mjölkfritt smör. Receptet hittade jag på Kokaihop.se. Detta blir det dessutom till middag idag!


Kinesisk kycklinggryta med curry  4 port

3 kycklingfiléer
smör
ca 1 tsk kycklingkrydda (santa maria)
1 morot
1 burk bambuskott
1 liten burk majskorn

sås:
3 msk smör
1 msk curry
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk maizena majsstärkelse + 1 dl vatten
salt

Strimla kycklingen och stek i smör och krydda med kycklingkrydda. Ta upp kycklingen när den är klar. Skala och skiva moroten ganska tunt och stek hastigt. Ta upp den och smält smör i pannan och rör ner curry. Stek på svag värme nån min. Häll på vatten och smula ner buljongen. Koka upp och blanda sedan maizena och vatten till en redning och rör ner. Koka upp på nytt och tillsätt kyckling och grönsaker. (Konserverna ska vara avrunna). Låt allt sjuda ihop nån min. Smaka av och servera med ris (gärna basmati) och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar