söndag 5 januari 2014

Farmors gubbröra

Här kommer ännu ett recept från julbordet. Denna gubbröra brukade min farmor alltid göra till jul. Sååå gott och enkelt och en riktig klassiker hos oss. Även denna funkar lika bra till påsk och midsommar som till jul!


Farmors gubbröra

5 st hårdkokta ägg
1 burk matjessill
1 liten gul lök
1 dl vispgrädde

garnering:
3 ägg
2 tomater
ev gurka

Börja med att koka alla äggen. Hacka löken fint och stek den lite mjuk i smör (får inte bli brynt). Hacka ägg och avrunnen matjessill. Blanda med löken. Vispa grädden ganska hårt men inte så den blir "grynig". Blanda ner grädden med det andra. 

Klä en liten skål med plastfolie och fyll med röran. Tryck till lite så det packas. Det bästa är om skålen rymmer röran precis och inte är för stor. Täck över med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Vid servering: Ta bort det täckande plasten och vänd skålen upp och ner på ett fat. Ta bort plasten som varit i skålen och garnera med ägg och tomat. Gurka är också gott och fint att garnera med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar