tisdag 10 juni 2014

Thailändsk fläskfilégryta

Den här grytan blev riktigt god och lite het som jag ju gillar. Den innehåller både chili och ingefära, 2 riktiga favoritkryddor. Jag använde fläskytterfilé och det blev riktigt bra det också. Chili kan man utesluta helt om man inte gillar stark mat eller ersätta med lite sambal oelek. Smaka er fram och ta det ni gillar.


Thailändsk fläskfilégryta  4 port

500 g putsad fläskfilé eller ytterfilé
1 tsk flytande margarin
salt, peppar
½-1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk färsk riven ingefära eller 1 tsk torkad
1 röd chili
1½ msk kalvfond
2 dl lätt kokosmjölk
2 dl creme fraiche (5 %)

Strimla köttet och stek i margarinet. Krydda med salt och peppar. (Om man använder fläskytterfilé kan man låta köttet eftersteka med lite vatten under lock för att bli mörare) Ta upp köttet och stek strimlad purjo, tärnad paprika och hackad vitlök. Lägg tillbaka köttet och häll på kokosmjölk, creme fraiche, fond, finhackad chili och ingefära.Låt allt koka ihop nån minut. Red ev med lite maizena redning om den verkar för tunn. Servera med ris och en sallad.

Källa: Viktväktarna 5 points/portion utan ris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar