lördag 30 augusti 2014

Nachos med räkor (tilltugg)

Saftmajan står på spisen och jobbar för fullt med att göra svart vinbärssaft så jag tänkte hinna med ännu ett tips. 

Dessa små tilltugg passar otroligt bra till en välkomstdrink och var riktigt enkla att göra och jättegoda också såklart så gör många!

Nachos med räkor 16 st

16 st nachochips saltade
1 avokado 
några droppar citron
32 st räkor med skal
ananas/mango-chilisås
ev några droppar tabasco

Skala räkorna och lägg i en skål och häll över lite chilisås (ni hittar flaskan i affären på samma hylla som thai chilisås). Tillsätt ev lite tabasco om man vill ha lite sting i. Chilisåsen är ganska mild och lite söt, men riktigt god. Gröp ur och mosa avokadon och droppa över lite citron. Fördela avokado på chipsen och lägg 2 räkor på varje. Droppa över lite chilisås som ev blir kvar i skålen. Servera direkt.

Tips! Räkorna kan förberedas i god tid och ligga och marineras i chilisåsen, och sedan går det snabbt att montera ihop allt när gästerna kommer. Vill man förenkla mer kan man använda färdigskalade räkor, tänk bara på att det kan behövas fler i antal då dom oftast är betydligt mindre.

2 kommentarer:

  1. Mums!! Älskade de här!! Kommer absolut att göra dem igen :)

    SvaraRadera
  2. Så roligt att höra! Dom är ju både enkla att göra och sååå begärliga. :-)

    SvaraRadera