torsdag 13 november 2014

Rödbetstacos

Hej alla! Hoppas ni haft en bra vecka och laddar för en skön helg. Jobb hela helgen väntar för mig, men det blir nog bra det också. 

Tänkte tipsa om en riktigt fredagsklassiker fast i helt ny tappning.
Tacos på fredagar är nog det som dom allra flesta äter gissar jag. För 2 helger sen testade vi en helt ny variant av tacos nämligen denna gjord på rödbetor istället för köttfärs. Jag hade för länge sen sett Susanne i Go´kväll laga det och tänkte redan då att det där måste man ju testa. Sagt och gjort....trots en mycket skeptisk sambo blev det en fantastisk lyckad middag. Såååå otroligt gott!!! Kan varmt rekommendera denna rätt till alla.


Rödbetstacos  4 port

1 kg rödbetor
2 vitlöksklyftor
ca 4 cm färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
½ tsk malen koriander
1 tsk chilipulver
salt, peppar
½ dl tomatpuré
skal av 1 citron + lite saft
olja till stekning

Tillbehör:
Mjuka tortilliabröd (gärna med majs)
Grönsaker som man gillar tex:
isbergssallad
tomater
gurka
rödlök
avokado
majs
Vitlöks creme fraiche
Fetaost (ett måste om man gillar det!)

Skala och riv rödbetorna fint, gärna i matberedaren. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och tillsätt de torra kryddorna så dom får stekas lite. Tillsätt sedan rödbetorna och finriv ner ingefära och vitlök. Stek allt på ganska hög värme en stund. Rör ner tomatpuré och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar innan servering. Jag kryddade med lite extra cayenne eftersom vi gillar stark mat, men smaka er fram.


Förbered tillbehören och lägg i skålar. 

Servera i varma tortilliabröd. Jag brukar köpa dom med majs men det är ju en smaksak. Toppa allt med vitlökscremefraiche färdigköpt eller egengjord och smulad fetaost som var som pricken över i:et till den här rätten. 

Väldigt enkel och god variant på tacos som är helt vegetarisk. Testa gärna!






2 kommentarer:

  1. Vi är inga stora tacos-diggare men det här låter ju otroligt spännande och annorlunda. Och sen vi börjat äta mer vegetariskt så hamnar nog den här rätten på matförslagslistan omedelbums! Känns som att hjärnan kommer att bli lurad att tro att den äter kött men ändå inte...? Lite som de här falska köttbullarna (mandelfrikadeller) som vi gjorde inför förra julen:

    http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2013/12/10/mandelfrikadeller-som-falska-kottbullar/

    Trevlig helg till dig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker verkligen ni ska testa detta. Verkligen supergott :) Vi åt vanliga tacos igår, men sa efteråt att nästa gång gör vi rödbetstacos :-) Ska genast kika in era mandelfrikadeller, låter superspännande. Tack för tipset. Kram!

      Radera