fredag 26 juni 2015

Laxrullar med räkfyllning

Dessa laxrullar är inte heller någon nyhet utan finns på bloggen sen tidigare. Men här har jag gjort dom extra små och fina så dom passar som tilltugg på en liten bit bröd.


Laxrullar med lyxig räkfyllning

200 g kallrökt/gravad eller gravrökt lax i skivor
150 g philadelphiaost
1 dl skalade räkor (grovhackas)
½ finhackad rödlök
finriven pepparrot
lite pressad citronsaft
salt, peppar
finhackad dill
1 msk stenbitsrom

Lägg ut laxskivorna lite omlott på plastfolie. Vill man ha små fina rullar så gör man den längre och vill man ha större rullar så gör man den ganska fyrkantig. Blanda ihop resten till en röra och bre ut försiktigt på laxen. Rulla hop till en tight rulle nerifrån och vira plasten runt och lägg i kylen nån timme, men går jättebra att göra dagen innan. Skär upp i skivor, tunna eller tjockare beroende på hur man vill servera. 

Här har jag dels gjort dom lite större och skurit tjockare skivor som jag sedan garnerade med rom (istället för att ha den i röran).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar