tisdag 30 juni 2015

Sesampanerad lax med potatissallad

Hej alla! Hoppas ni haft en härlig helg och fått en fin start på veckan. Många av er kanske startar semestern nu, så grattis! Vi har passerat halvtid på semestern så NU får sol och värme skynda sig hit.
Denna rätt blev verkligen supergod och riktigt fräsch, perfekt sommarmat! Receptet hittade jag Här.




Sesampanerad lax med potatissallad  2 port

2 bitar laxfilé á 125 g
1 msk sesamfrö
salt, citronpeppar

Sallad:
2 nävar färsk bladspenat
12 sockerärtor
80 g sojabönor (frysta som tinats)
2 kokta potatisar
½ rödlök (strimlad)
4 cocktailtomater
salt, citronpeppar
rödvinsvinäger

Sås:
1 dl creme fraiche (5%)
1 msk mango chutney

Krydda laxen med salt och citronpeppar och vänd bitarna i sesamfrö. Stek i ugnen i 175 grader till en innertemperatur på 58 grader, ca 15 min.

Blanda tärnad potatis med grönsakerna och smaka av med salt, peppar och några stänk vinäger.
Blanda ihop såsen och servera till fisken.


Källa: Viktväktarna 11 pp/portion




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar