torsdag 16 februari 2012

Pastagratäng med kassler

Har bloggat om denna pastagratäng tidigare, men den är så god att jag lägger ut receptet igen, lite uppdaterat + nyare bilder. För har ni testat denna ännu så gör ni det nu! Riktigt god gratäng som räcker till många. Passar även utmärkt att frysa in i portionspaket. Bra när man behöver lite matlådor i frysen.

Pastagratäng med kassler  6-8 port

1 pkt pennepasta, 500 g
ca 500 g kassler
ca 400 g fryst broccoli
1 gul lök
4 msk smör
4 msk vetemjöl
ca 6 dl mjölk
2,5 dl matlagningsgrädde
salt. vitpeppar
4-5 dl riven ost

Koka pastan knappt klar. Tärna kassler. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Strö över mjöl och späd med mjölk och grädde. Låt det sjuda nån min under omrörning. Krydda med lite salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och rör ner hälften av osten. Tillsätt broccolin i pastavattnet och häll av det direkt efteråt. Låt vattnet rinna av i durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt kassler. Häll ner såsen och blanda försiktigt runt. Häll över det i en smord ugnsform (mindre långpanna). Strö över resten av osten och gratinera i 225 grader i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg.
En härligt god och krämig gratäng med fin gratinerad yta.....
Servera med sallad!

16 kommentarer:

  1. Hittade just till din blogg när jag googlade på gratäng med kassler. Jag hittade många olika och experimenterade lite. Men detta är en blogg som jag definitift kommer kika in på igen för att få lite inspiration! :-)

    SvaraRadera
  2. Jättekul att du hittat hit. Du är så välkommen!

    SvaraRadera
  3. Vill bara Tacka dig så jätte mycket för en fantastiskt god kasslergratäng. Det är nu andra gången på kort tid jag gör den. Blivit en favorit jos hela familjen. Tack!!Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättekul att ni gillar den! Det är en riktig favorit här hemma också. Tycker det är så perfekt att det blir mycket mat och räcker till många, eller att man fryser in i matlådor...
      Ha det bra!

      Radera
  4. har precis gjort det här till min familj,och det ska vara klart om ca 10min, så man får hoppas att det blir tummen upp =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. den blev riktigt populär, nästan allt försvann på en gång XD

      Radera
    2. Har du hittat på alla dessa goda recept själv???
      Har gjort italiensk kyckling 3 ggr, alla gånger har jag fått be dom titta på din blogg, kasslergratängen är en annan favorit. Skall nu testa Nutellasemifreddon ( blir nog en hit då vi är nutellafans. Grattis till en grymt bra sida.

      Radera
    3. Va kul att du uppskattar mina recept! Blir alltid så otroligt glad när jag får sådana fina kommentarer:) De flesta recept är mina egna, annars brukar jag ange källan, men jag gillar att testa mig fram i köket och exprimentera med smaker. Tror också du kommer att älska nutellasemifreddon, har inte hört någon som smakat den som inte gillat den.

      Lycka till och kram!

      Radera
  5. Hej Therese!
    Jag hittade detta receptet innan idag har nyss bjudit min syster och hennes familj på denna goda pastagratäng!Tack för det goda receptet :)

    SvaraRadera
  6. Tack för ett gott recept. Det är superbra att ha som grundrecept och därefter variera ex grönsaker. Dessutom billigt!
    Trevlig helg!
    Mvh Anna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar just denna kombon, men absolut kan man ju variera och utveckla efter egen smak! Superbillig mat är det ju och många portioner blir det!

      Trevlig helg!

      Radera
  7. Åh, den här ska jag testa ikväll på våran stickkväll!!

    SvaraRadera