tisdag 14 februari 2012

Kassler med basilikasås

Idag är det Alla hjärtans dag! Hoppas ni alla får en bra dag med nära och kära. Jag får i alla fall spendera kvällen helt själv då min kära sambo ska ut och äta med sina arbetskamrater och se hockey, hur romantiskt är det??? Det märks att det bara är gubbar på den arbetsplatsen.... Hur som haver bjuder jag här på ett riktigt gott tips på en rätt med kassler som passar lika bra som vardagsmat som till bjudmat. Riktigt gott blir det i alla fall. Ser kanske inte så märkvärdigt ut men såsen vill man bara äta med sked ;) Jag brukar därför ibland göra lite extra mycket sås.
Kassler med basilikasås 4 port

ca 500 g kassler
smör
2 dl creme fraiche
½ dl vatten
2 msk japansk soja (använd inte kinesisk)
1 kruka basilika
(peppar)

Skiva kasslern ganska tunt. Stek de hastigt på båda sidorna i smör. Stek i omgångar och lägg de på ett fat. Blanda creme fraiche, vatten och soja i pannan. Lägg ner kasslern och låt det få puttra ihop en liten stund under lock. Hacka basilikan under tiden och blanda ner. Smaka av och krydda ev med lite peppar. Salt behövs inte då både kassler och soja är salt. Servera med pasta, ris eller pressad potatis och grönsaker.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar