fredag 10 februari 2012

Räkbakelser till förrätt

De här måste ni testa om ni inte redan gjort det! Supergoda räkbakelser som blir som små smörgåstårtor. Dessa förbereder man dagen eller kvällen innan de ska serveras, plastar och låter de stå i kylen till serveringsdagen. Då är de bara att ta fram och garnera med räkor, rom (som jag glömde) citron och dill. Om man vill kan räkorna bytas ut mot rökt eller gravad lax. Gott det med!!!
Räkbakelser  4 stycken

12 skivor ljus franska
1½ dl vispgrädde
3 msk majonnäs
3 msk kalles kaviar
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill

krossade ostkrokar
ruccolasallad
400 g skalade räkor
citron
rom 
dill torkad + färsk 

Ta ut rundlar av brödet. Vispa grädden ganska fast och rör ner majonnäs, kaviar, dill och gräslök. Frysta kryddor funkar utmärkt! Bre röran mellan brödskivorna och lägg ihop 3 & 3. Bre mer röra runt kanten och försök få det så jämnt som möjligt. Rulla kanten försiktigt i finkrossade ostkrokar. ( De krossas lättast i en fryspåse som man knyter ihop och rullar brödkaveln över.) Bre sedan försiktigt mer röra på toppen. Plasta sedan över bakelserna och låt de stå till nästa dag. Bottna ett fat med ruccola och lägg på en bakelse, garnera och servera!

1 kommentar: