torsdag 19 juli 2012

Vitkålssallad och "hemligt paket"

Jag brukar alltid se till att servera nån sorts sallad eller grönsak till måltiderna. Gott, nyttigt och sen tycker jag liksom det hör till:) Denna goda vitkålssallad blir det ganska mycket av så det är perfekt att spara i kylen till nästa dag, eller därnästa dag. Blir nästan godare av att stå till sig lite. 


Vitkålssallad

½ vitkålshuvud
1 stor morot
½ gurka
1 liten burk majskorn
1 liten burk krossad ananas
1 msk äpplcidervinäger
2 msk olivolja
2 tsk salladskrydda tex italiensk
1 tsk torkad persilja

Strimla vitkålen fint och lägg i en stor bunke. Skala och grovriv moroten. Skär gurkan i smala bitar eller halvmånar. Häll av vätskan från majsen och blanda ihop med de övriga grönsakerna i buken. Tillsätt ananas med vätskan. Blanda vinäger, olja och kryddor i en kopp och häll det över salladen. Blanda om noga och ställ det gärna i kylen nån timme innan servering. Färdig sallad håller några dagar i kylen. God och bra vardagssallad!


För ett tag hade Linda på kryddburken en tävling på facebook om att gissa maten. Tävlingen vann jag och skulle få hemskickat ett hemligt paket. Detta var vad jag fick! En superfin kökshandduk som passar perfekt i vårat nya kök och 4 st små pajformar för tex efterrätt. Riktigt glad blev jag över den vinsten kan jag lova:)
2 kommentarer:

  1. Grattis till vinsten! De där pajformarna är perfekta till små västerbotenpajer! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =) Ja, jag har länge önskat mig just sådana små pajformar men aldrig riktigt hittat några bra så därför blev jag extra glad för de här är ju perfekta! Små västerbottenspajer i de kan jag tänka mig blir hur bra som helst, speciellt till en förrätt blir det ju extra fint. :)

      Radera