söndag 1 juli 2012

Kycklingspett med röd pestopasta och salsa

Igår hade vi som sagt tänkt att grilla till middag, men på grund av regnet "grillade" vi kycklingspetten inne i ugnen i stället. Till det kokade jag tunn spagetti (capellini) och blandade ner lite av den goda röda peston (recept). Till det blev det också en god salsa. Såååå himla gott det blev! Pestopastan blev grymt god. Det här måste ni bara testa!


Kycklingspett med röd pestopasta  2 port

Kycklingspett:
2 kycklingfiléer
4 msk rapsolja
1 msk soja
1 msk flytande honung
1 msk thai chilisås
1 tsk chiliexplosion/chiliflakes
salt,svartpeppar

Skär varje kycklingfilé i 3-4 långa bitar och lägg i en fryspåse. Blanda allt till marinaden och häll över kycklingen. Låt det marineras gärna nån timme. Trä upp kycklingbitarna på blötlagda spett och grilla över glöd några min/sida tills de är genomklara eller stek i ugnen på bakpappersklädd plåt i 200 grader ca 10-15 min. Vänd en gång under tiden.

Röd pestopasta:
2 port pasta gärna tunn spagetti
ca 2-3 msk röd pesto
ca 1 msk olivolja
ev lite vatten

Koka pastan al´dente enligt anvisningarna. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt pesto efter smak och häll på lite olivolja. Tillsätt ev lite vatten om det verkar klibba ihop. Lägg gärna upp pastan på ett stort fat och lägg spetten över. Garnera med några salladsblad.

Avokadosalsa  2 port

1 avokado
½  ask cocktailtomater
ca ½ dl tärnad mango
ruccolasallad
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger (jag hade muttis vinäger som jag vann)
italiensk salladskrydda
salt

Tärna avokado, halvera tomaterna, grovhacka lite ruccola och blanda med tärnad mango i en skål. Häll på olja och vinäger. Rör om och tillsätt italiensk salladskrydda och en nypa salt. Låt det gärna stå kallt en stund innan servering.
Lägg salladsblad på tallriken och lägg salsan ovanpå. Servera, ät och njuuuut....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar