onsdag 25 juli 2012

Krusbärskräm

Att koka sin egen kräm är ju superenkelt och sen blir det ju såååå mycket,mycket godare! Jag hade kvar lite krusbär i frysen från förra säsongen och kokade kräm på dessa, men har man färska tar man ju det. Kräm är något vi äter mest på sommaren, övriga året blir det inte alls lika mycket. På sommaren är det ju så gott att äta som enkel lunch eller middag och servera tex varmkorv eller varma mackor till. Riktig latmansmat i semestertider:)


Krusbärskräm  ca 1 liter

1 liter krusbär
6 dl vatten
1½ dl strösocker
2 msk potatismjöl

Mixa gärna bären innan, lägg i kastrull med socker och vatten. Låt det koka upp. Rör ut potatismjöl med lite vatten. Ta kastrullen från plattan och rör ner redningen under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det koka upp. Ta av kastrullen direkt man ser första bubblan. Låt den svalna lite, häll sedan upp i en skål och förvara i kylen. Servera med kall mjölk.

Om man inte mixar bären innan, kokar man de mjuka och rör sönder de med en visp eller potatisstöt innan redning tillsätts, om man inte vill ha hela bär i krämen förstås.

2 kommentarer:

 1. SÅ gott det såg ut! ja i normala fall när det är varmt och härligt ute så är det gott med kräm eller bara sallad. Vi få hoppas på att värmen kommer nu!
  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har verkligen inte varit bortskämda hittills med sommarvärme:P, men krämen var riktigt god i alla fall och lite mer sommarfeeling fick man;)

   Kram!

   Radera