fredag 19 oktober 2012

Kyckling i limesås till pasta

Fredag och helg! Enligt väderrapporter ser det ut att kunna bli riktigt fint väder, hoppas bara vädergudarna håller med. Har lite utestök framför oss och då vore det ju trevligt om man slapp regn och rusk. Ska också införskaffa mig ett par broddar så jag kan gå ut utan att vara livrädd för att halka, speciellt på morgonen då det frusit på. Eftersom jag fortfarande besväras av ett diskbråck (trots operation) vill jag verkligen inte förvärra situationen genom att halka omkring på isiga vägar.

Dagens recept är väl ingen fredagsmat eller helgmat om ni frågar mig, men riktigt gott och enkelt en vardag!

Kyckling i limesås  4 port

3-4 kycklingfiléer
salt, peppar
1 lime
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten 
1 burk creme fraiche (2dl)
2 msk flytande honung
1 tsk soja
1 tsk torkad persilja

Strimla kycklingen och stek den i smör med salt och peppar. Flytta över kycklingen i en gryta och finriv skalet av limen över. Pressa ner saften och tillsätt övriga ingredienser. Låt det småkoka under lock medan pastan kokar. Servera med sallad eller kokt broccoli.

5 kommentarer:

  1. Nä usch och fy för diskbråck. Jag är själv nu haft ryggskott i ca 6 veckor så det är inget kul.
    Men det här verkar supergott, måste jag prova!!
    Trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nää ont i ryggen är verkligen inte kul:( Testa gärna receptet, gott och enkelt!

      Krya på dig med ryggen, kram!

      Radera
  2. Tack för din blogg! Du har så enkla och kul recept att jag måste bara följa dej så att mina maträtter och matvanor får lite variation :) Keep up the good work!

    http://cupidjazmine.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jazmine! Alltid roligt att få så här fin och positiv respons:) Hoppas verkligen du hittar något som faller dig i smaken!

      Kram!

      Radera