tisdag 2 oktober 2012

Redd fisksoppa

Lite ruggiga, regniga höstdagar passar ju en värmade soppa perfekt! Här kommer recept på en god och nyttig fisksoppa so samtidigt mättar. Servera ett gott bröd till och middagen blir komplett. Här serverade jag soppan med goda lättbakade ostpinnar som ni hittar recept på HÄR.

Redd fisksoppa  4 port

1 pkt torsk (400g)
3-4 potatisar
3 morötter
1 purjolök
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
6 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl frysta gröna ärtor
finhackad dill
salt, peppar

Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Skölj och strimla purjon. Lägg grönsakerna i en soppgryta och tillsätt vatten och buljong. Låt det småkoka under lock ca 15 min. Rör ut mjölet med lite av mjölken och rör ner det tillsammans med resten av mjölken i grytan. Skär fisken i stora tärningar och tillsätt tillsammans med ärtor. Låt soppan sjuda under lock i ca 10 min, eller tills fisken är genomkokt. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och peppar. 

2 kommentarer:

  1. Perfekt! Precis vad jag letade efter! Tack så mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du hittade det du sökte! Soppan är ju både enkel och god :)

      Radera