måndag 1 juli 2013

Chilimarinerade kycklingspett

Här kommer ett recept på riktigt heta chilimarinerade kycklingspett som vi grillade förra veckan. Riktigt gott med bara en fräsch somrig sallad till med melon och nektarin i. Jag gjorde även några smarriga quesadillasrullar till men dom får ett eget inlägg senare.

Chilimarinerade kycklingspett  2 port

2 mindre kycklingfiléer

Marinad:
1 msk olja
1 tsk soja
1 tsk flytande honung
saft av ½ citron
½-1 röd chilifrukt
färsk rosmarin
färsk persilja
färsk oregano
lite salt
svartpeppar

Skär kycklingen i ganska stora kuber och lägg i en påse. Blanda allt till marinaden, hacka chili och ta även med kärnorna om man vill ha extra hot. (Jag hade ½ chili som var ganska stor) Hacka örter och rör ner, nån kvist av varje. Byt ut om ni vill eller ta vad ni har hemma. Häll marinaden över kycklingen, knyt ihop påsen och låt det marinera nån timme i kyl. Ta upp kycklingen och trä på spett och grilla över glöd till de är helt genomklara. 



4 kommentarer:

  1. Såg gott ut! blev nyfiken på rullarna som va i bakgrunden också såg gott ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja riktigt gott och sommarfräsch middag. Perfekt mat för varma soliga dagar!

      Radera
  2. Mums, vilken smarrig marinad! För vår familj behöver man nog ta bort chilin men i övrigt funkar den nog även för våra barn!
    Ser framemot quesadillasreceptet, de ser också otroligt smarriga ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja het chili är nog inget för små barn, men går ju säkert lika bra utan. Rullarna blev riktigt goda till så det receptet kommer nu på studs:)

      Radera