onsdag 24 juli 2013

Potatisgratäng på grillen

Varianter på grilltillbehör brukar ju alltid vara populärt så därför tänkte jag tipsa om ett supergott tillbehör som är perfekt om man har kokt potatis över. Testa!


Potatisgratäng på grillen

kokt potatis ca 3 stora/port
riven ost
pressad vitlök
salt, peppar
grädde ca ½ dl/port
smör
grillfolie

Smöra ett folieark och skiva potatis. Lägg ut hälften av potatisen omlott mitt på arket. Krydda med lite salt och peppar och vitlök. Strö över lite ost och lägg på resten av potatisen och strö över lite mer ost. Vik upp långsidorna på foliet och nyp ihop sidorna, men lämna öppet högt upp och häll på grädde. Nyp ihop resten och ställ paketet på grillen över glöd, men inte för varmt. Lägg gärna locket på en stund om ni har en klotgrill. Öppna paketet lite och kolla när det är klart. Osten ska ha smält och det ska var krämigt. Det tar inte allt för lång tid speciellt om man har locket på, potatisen är ju faktiskt kokt.

Härligt krämig och jättegod potatisgratäng! Serverad direkt, rykande varm ur foliepaketet. Kanske något att prova i helgen?

4 kommentarer:

  1. visst är det gott med såna paket. Vi brukar göra på råa potatisar, lök, vitlök och olivolja. Blir gott det med!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är det verkligen! Ditt tips lät ju verkligen supergott det med:)
      Kram!

      Radera
  2. Hej!
    Jag hittade din blogg av en slump, från en träff på google.. Nu sitter jag här, barnen sover & jag bara bläddrar sida upp & sida ner bland alla fantastiska recept!

    Tusen tack för mycket inspiration!
    Hälsningar Elin från Norrtälje

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin och välkommen hit! Såå kul att höra att du verkar gilla min blogg och recept. Hoppas verkligen du hittar något som faller dig i smaken:)

      Kram!

      Radera