tisdag 3 juni 2014

Festlig köttfärsgryta

Hej på er! Vilket underbart väder vi har. Vi har ägnat dagen till målning, man måste ju passa på när det inte regnar så Lars har faktiskt varit ledig. Vi började på lite målning av huset i fjol och nu tar vi alltså resten. Även igår målade vi så nu är hela baksidan klar (förutom inne på altanen). 
Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig. Riktigt gott!

Festlig köttfärsgryta  6 port

500 g nötfärs
1 purjolök
1 röd paprika
1 gul paprika
200 g färsk gurka, ca ½
1 burk hela champinjoner
1 mellanstor burk ananas
2-3 msk soja
1 tsk vinäger
1 msk flytande honung
2 msk kalvfond
2 tsk sambal oelek
1 msk maizena majsstärkelse
salt, peppar

Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Hacka paprikan och tillsätt i slutet. Strimla gurka och dela ananas i mindre bitar. Häll spadet från ananas och champinjoner i en kastrull och tillsätt soja, vinäger, honung, fond och sambal. Koka upp och sjud nån min. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt. Häll såsen över färsen och blanda ner gurka, champinjoner och ananas. Låt grytan få småsjuda under lock en liten stund så smakerna blandar sig. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar. Servera med ris.

Källa: Viktväktarna 3,5 points/portion (utan ris)


2 kommentarer:

  1. Låter gott:) Ananas i mat är förbaskat trevligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller verkligen med om att ananas är riktigt gott och gjorde sig riktigt bra även i denna gryta!

      Radera