onsdag 18 juli 2012

Jordgubbs- och rabarbermousse

Har just kommit hem från stugan där vi haft några riktigt fina dagar. Tänkte fresta er med en liten smarrig efterrätt med jordgubbar och rabarber som ju är så gott ihop. En lätt, luftig och jättegod mousse med riktig sommarsmak som inte är allt för söt. En perfekt avslutning på en god middag!


Jordgubbs- och rabarbermousse  4-5 port

ca ½ liter färska jordgubbar 
2 stjälkar rabarber ej så stora
1 dl socker
2 blad gelantin
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
färska jordgubbar
vit choklad
citronmeliss

Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Skölj och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Skala och skär rabarber i mindre bitar. Lägg det och socker i en kastrull och låt det sjuda tills rabarber och jordgubbar mosar sig. Ta kastrullen från plattan, krama ur vattnet från gelantinet och rör ner de i kastrullen. Rör om noga så det blandas ordentligt. Låt det stå framme och svalna.

Vispa grädden och vaniljsockret fluffigt. Tillsätt bärmoset och blanda runt försiktigt. Häll upp i glas, plasta och ställ in i kyl i minst 4 timmar innan de serveras. Garnera med skivade jordgubbar och hyvlad vit choklad och en kvist citronmeliss.


3 kommentarer:

  1. jag blir ju super sugen på massa saker i din blogg. nu hamnar du på min favo lista!

    SvaraRadera