torsdag 6 december 2012

Krämig potatissoppa

Vi närmar oss helg med stormsteg och i morgon packar vi väskan och drar på en weekend (igen!!!) Denna gång bär det av till Umeå. Vi ska hälsa på pappa som ligger på Nus efter operation och passar på att stanna över helgen. Lite mer julshopping kan ju inte skada och dessutom känns det bra att få vara hos pappa några dagar.

Till alla ni som fryser kan jag tipsa om en superenkel soppa! Försök inte byta ut färsk krydda mot någon torkad, det är den färska som gör hela soppan. Däremot kan man byta ut basilika mot nån annan färsk om man inte tycker om basilika. Oregano, persilja eller timjan är kryddor som passar. Recepet kommer från viktväktarna.

Krämig potatissoppa  4 port

1 kg potatis
1 liter vatten
2 fond duchef grönsak el 2 buljongtärningar
½-1 kruka färsk basilika
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt,peppar
1 pkt bacon

Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka i vatten med buljong tills de är riktigt mjuka. Ta kastrullen från plattan, tillsätt basilikablad och mixa allt slätt. Börja med den mindre mängden basilika och öka sedan efter smak. Blanda mjöl och mjölk till en redning och vispa ner i soppan. Låt den koka upp på nytt och småsjuda i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Knaperstek bacon och toppa soppan med den. Servera med gott bröd!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar