tisdag 4 december 2012

Kryddig banankaka

Termometern visar ikväll -23 grader....buurrrr...Så för att få lite värme i huset slängde jag ihop en kaka. Denna är lite av en kombination mellan mjuk pepparkaka och en banankaka. Gott!!!

Kryddig banankaka

4 dl vetemjöl
1½ dl farinsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
3 tsk kanel
2 dl russin
3 små bananer
1 apelsin (saften) 4 msk
4 msk rapsolja
2 msk mörk sirap
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna och blanda med pressad apelsinsaft, olja, sirap och ägg i en annan bunke. Häll ner det i bunken med de torra och vänd ihop allt till en slät smet. Grädda i en smord bröad form i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 min. 
Riktigt god kaka blev det och dessutom kan man äta den med gott samvete då det faktiskt är ett viktväktar-recept!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar