fredag 28 december 2012

Nyårsmat!

Året börjar lida mot sitt slut och en god nyårsmiddag ska väl få avsluta detta år. Så jag tänkte göra ett tips-inlägg om vad ni kan göra för mat. Så håll till godo och hoppas ni hittar något gott!

Tips på förrätter:
Västerbottensruta toppad med creme fraiche, rödlök, löjrom och dill. Gott och enkelt!!! Recept hittar du HÄR.

Dessa räkbakelser är verkligen vackra och en perfekt rätt om man vill förbereda. De görs klara redan dagen innan och sen garnerar man bara med räkor, citron och dill just innan servering. Receptet hittar du HÄR.

En god soppa till förrätt är heller aldrig fel som denna sparrissoppa! Servera med en klick creme fraiche och lättkokta sparrisknoppar som garnering. Receptet finner du HÄR.

Små vackra och minst lika goda ostpajer som efter gräddning toppas med ruccolasallad, parmaskinka och balsamicosirap. Gör de med parmesanost eller västerbotten. Recept finns HÄR.


Tips på varmrätter:

Helstekt entrecote eller oxfilè eller fläskfilè med wiskeysås och en potatisgratäng till det är ju inte helt fel! 
Receptet är på grillat kött, men om man i stället steker det kryddar man runtom med salt, peppar och bryner till fin färg i stekpanna och kör sen in i ugnen på ca 200 grader till en inner temperatur på 55 grader (nötkött, medium) och 70 grader (fläskfilè). Receptet på såsen hittar du HÄR och recept på gratängen och en  fyllda fläskfilé hittar du HÄR
Denna VB-ostlax är verkligen en festrätt men ändå otroligt lättlagad! Recept hittar du HÄR.

Hemmagjord rostbiff är både lyxigt och gaaalet gott!!! Perfekt mat som räcker till många eller om man ska bjuda på buffé. Servea med en god potatisgratäng. Recept finner du HÄR
Fylld kycklingfilé är en ganska billig festrätt och jag har 2 olika recept. Du hittar de HÄR och HÄR.

Tips på efterätt:
Hallonpannacottapaj, såååå mycket godare än det ser ut! Gör den i en springform så blir den snyggare. Recept finns HÄR.

En riktigt god pannacotta serverad i fina glas brukar alltid gå hem! Denna med vit choklad i är riktigt smarrig och blir perfekt len i konsistensen, men förbred de gärna dagen innan. Receptet hittar du HÄR.

En klassisk marängsviss är ju älskad av alla och blir festligt fin om man serverar den i portionsglas. Recept behövs nog inte men tips på hur jag gör hittar ni HÄR.

Denna pannacotta görs med dulce de leche och blir fantastisk god och len i konsistensen. Toppa med bär. Recept finns HÄR.







2 kommentarer:

  1. Å, vad många bra tips du delar med dej av! Ska absolut testa nån av förrätterna, västerbottenrutorna lät fantastiskt goda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa..dom måste du testa! Supergoda. Vill du inte ha det till förrätt så kan man göra de riktigt små och servera som tilltugg till drinken, tips=)

      Radera