torsdag 12 september 2013

Pasta carbonara

Pasta carbonara är ju en riktig klassiker, men trots det var detta första gången jag gjorde det. Säkert är det då inte den sista för oj oj oj sååå gott det blev!!! Riktigt snabblagat också.

Under denna vecka är det internationell matmarknad på torget inne i stan. Jag var där både igår och idag och handlade äkta supersmarrig parmesanost från Italien, lyx!!! Så det är inte helt omöjligt att det blir en carbonara till här framöver.


Pasta carbonara  3 port

3 port tagliatelle
1 pkt skivad bacon
1 liten gul lök
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
riven parmesanost
lite salt
svartpeppar

Koka pastan. Klipp baconet i bitar och stek. När det börjar bli lite knaperstekt lägg det på en bit hushållspapper för att rinna av. Spara lite av fettet i pannan, hacka löken och stek den i fettet tills den börjar mjukna. Blanda ägg, grädde, riven vitlök och ost, salt och peppar i en bunke och vispa ihop det lite lätt. När pastan är klar häll av vattnet och häll därefter tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt lök och bacon och därefter äggblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm försiktigt under omrörning. Lägg upp på tallrikar och toppa varje portion med lite nymald svartpeppar och riven parmesanost. Servera med sallad.

2 kommentarer: