måndag 7 oktober 2013

Banankaka med choklad

Receptet på den här banankakan hittade jag hos Matstugan. Den var verkligen supergod och håller sig saftig och fin i flera dagar, eller ja tills den är slut i alla fall.... 


Banankaka med choklad

75 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 mogna bananer
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100 g choklad

Smält smöret och låt det svalna. Dela äggen och lägg gulorna i en bunke tillsammans med socker, vanilj, mjölk och salt. Blanda ihop med en vanlig visp. Tillsätt smör och mosade bananer. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner. Häll över smeten i en smord bröad form och grädda i 175 grader i ca 30-40 min. Den ska vara liiite kladdig i mitten då är den som godast! 

Man kan vilken choklad man vill och gillar bäst. Jag har testat med både vanlig mjölkchoklad och Marabous mörka. Matstugan tipsa även om att använda choklad med nötter i eller center som inte behöver hackas. Hon tipsa också om att ta mandelspån eller hackad nötter istället för ströbröd till formen. Galet god är det i vilket fall som helst! Jag förvarar den framme på diskbänken på en träskärbräda och med formen över så håller den sig saftig och god länge.

2 kommentarer:

  1. Vad gott!! Banan och choklad i kaka är så gott!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den här kakan blev verkligen supergod! Banan+choklad är en perfekt kombination. Kram :)

      Radera