fredag 18 oktober 2013

Bärdessert i glas

Fredag idag! Sååå härligt och ledig helg dessutom. Solen skiner ute och det är riktigt vackert, men kallt -7 grader i morse. Igår snöade det dessutom så det är lite vitt på marken. Vintern närmar sig på allvar nu och i helgen måste vinterdäcken på! Jag tillhör ju faktiskt dom som tycker det är mysigt med snö och vinter....

Idag bjuder på ett riktigt smarrigt recept. En efterrätt som jag faktiskt gjorde i somras (!) men inte fått ut här förrän nu då... Kanske kan vara något för helgen? 

Bärdessert i glas  4 port

Citronkräm:
½ burk mascarponeost (125g)
1 dl vispgrädde
½-1 dl lemoncurd
½ citron skal + saft
1 tsk vaniljsocker

digestivekex
färska bär

Blanda mascarpone och lemoncurd. Vispa grädden och vaniljsockret fluffigt och vänd ner i mascarponen. Tvätta citronen noga, finriv skalet bara det gula och pressa saften. Blanda ner skalet och droppa ner saft efter smak, man måste smaka sig fram. Låt krämen vila nån timme i kyl innan servering. Varva då kräm, krossade kex och bär i glasen. Bären kan ev sockras lite eftersom krämen är lite syrlig. Jag kan tänka mig att det funkar bra med frysta tinade bär också om man inte har tillgång till färska bara man låter dom rinna av innan så inte desserten blir för blöt. Dom frysta bör också sockras! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar