måndag 17 oktober 2011

Fisk med mandeltäcke

Det är alltid bra med nya idéer på hur man kan variera vanlig torsk tycker jag. Det här är ett väldigt enkelt recept på torsk med spödbakat täcke med mandelspån. Riktigt gott och till och med Lars åt med god aptit när han annars brukar säga att han inte tycker om torsk. (Av nån märklig anledning)
 Torsk med mandeltäcke  4 port

4 bitar torskfilè (helst ryggbitar) eller 1 torskblock delat på 4 
salt,vitpeppar
2 skivor vitt bröd (franska)
2 äggulor
50 g riven ost
klippt persilja
flagad mandel

Lägg tinade fiskbitar i en smord ugnsform. Salta och peppra. Kantskär brödet och smula ner det i en skål. Rör ner ost, äggulor och persilja efter smak. Rör ihop allt med hjälp av en gaffel. Fördela blandningen på fisken och strö på mandelspån. Stek i 225 grader ca 20 min, eller tills fisken är vit och fast igenom.
Servera med potatismos och gröna ärtor. 
God och nyttig middag!

3 kommentarer:

  1. Det där var en variant jag inte provat! Jag har ströbröd, en matsked mandelspån, smör, tomatpuré, salt, peppar, muskot och en skvätt pressad citron i mitt blandning som jag sen brer på torsken och sen strör jag över mer flagad mandel.
    Jag ska prova med persilja!

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Mitt recept är lite av en smalvariant. Jag antar att det finns massor med varianter på en sån här rätt. Det blir i alla fall väldigt gott med persilja i, speciellt färsk!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Åh vilken ljuvlig fisk! Det ser verkligen riktigt gott ut! Jag är så kass på fisk så min blir liksom aldrig sådär vit och fast i köttet.

    SvaraRadera