onsdag 12 oktober 2011

Kycklingsoppa

Vad passar bättre att äta till middag en kall höstdag som denna om inte en god värmande soppa? Det var precis så jag kände när jag planerade dagens middag. Här kommer mitt recept på kycklingsoppa med massor av goda nyttiga grönsaker i. Så nyttigt, gott och lättlagat. Kan det bli mycket bättre?
Kycklingsoppa  4-6 port

2 kycklingfiléer
salt,peppar
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
4 morötter
1 purjolök
1½-2 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
knappt 1 dl risonipasta
1 dl gröna ärtor
persilja 

Skär kyckling och grönsaker i tärningar. Börja med att steka kycklingen lätt i en rejäl soppgryta. Salta och peppra lite under stekningen. Kycklingen behöver inte få färg eller stekyta. Tillsätt sedan grönsakerna och häll på vatten så det täcker + lite till. Smula ner buljongtärningarna och låt koka så grönsakerna mjuknar. Tillsätt pastan och koka tills den är klar. Rör sist ner ärtor och persilja.
Servera soppan med gott bröd!

1 kommentar: