fredag 14 oktober 2011

Pastagratäng med köttfärs

Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta. Servera gärna med nån god sallad!
 Pastagratäng med köttfärs  4 port

500 g köttfärs
1 stor gul lök
1 pkt bacon
8 dl pasta (spiraler eller snäckor)
1 köttbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
1 burk lätt creme fraiche
2 msk chilisås
salt, peppar, chiliexplosionkrydda
(vitlök)
riven ost
Koka pastan. Stek köttfärsen smulig. Blanda ner hackad lök och klippt bacon. Stek ihop allt en stund. Smula ner buljongtärningen och tillsätt grädde, creme fraiche och chilisås. Smaka av med kryddor och ev pressad vitlök. Häll av vattnet från pastan och blanda ihop pasta och köttfärs. Häll över blandningen i en ugnsform och strö på riven ost. Gratinera i 225 grader ca 30 min.
Smaklig måltid!

4 kommentarer:

  1. Gjorde efter detta recept idag och det blev uppskattat av alla. T o m av barnen som rynkade lite på näsan först. Det var supergott och enkelt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Gott och enkelt ska det ju vara ;)

      Radera
  2. Verkar gott som mycket annat här bland dina recept....värt att testas!

    SvaraRadera