torsdag 16 februari 2012

Korvgryta med rotsaker

Hoppas ni har det bra alla....Här lyser solen nu på morgonen och termometern visar ca -15 grader. Otroligt vackert, men läste däremot att det skulle snöa idag vilket ju vore lite typiskt. Här kommer ett recept på en god värmande korvgryta som passar bra till kalla vinterdagar. Rotsakerna varierar man efter egen smak.
Korvgryta med rotsaker  4 port

6-8 potatisar
1 purjolök
3 morötter
ca 300 g falukorv
ca 1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk senap
hackad persilja
(salt, peppar) 

Skala potatis och skär i bitar, ej för små. Skala och skär morötter i slantar. Strimla purjon. Lägg grönsakerna i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt det koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Rör ner senap ock korven skuren i bitar. Låt det stå på svag värme en stund tills allt är varmt. Rör ner lite persilja och smaka av. Krydda ev med lite salt och peppar. 
Servera i djupa tallrikar och gärna lite extra senap till.

 

7 kommentarer:

  1. nami nami nami mums mums älskar både korv och grytor så perfekt mat för mig! <3 Tack så hjärtligt för receptet har gjort det här säker hundra gånger! barna älskar den också! dax idag igen! Vill bara säga tack tack och tack! min favoritmat! har även gjorts på barnkalasen! så thanks a lot!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så kul att höra! Tack ska DU ha :)

      Radera
  2. samma här står vid spisen nu! vill också säga tack!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort tack till dig också! Alltid lika kul med positiva kommentarer:)

      Radera
  3. Jag letar just nu efter recept på korvgryta med potatis för att laga till mina barns förskola. De går på ett föräldrakooperativ och det är vi föräldrar som lagar deras lunch. Denna gång får de prova ditt recept. Det ser både gott och lättlagat ut.

    SvaraRadera
  4. Korvgrytan som jag lagade efter ditt recept blev en hit på barnens förskola. Barnen tyckte det var jättegott!

    SvaraRadera