torsdag 13 december 2012

Mjuk pepparkaka #2

Idag är ingen vanlig dag för det är faktiskt MIN födelsedag! Blev bjuden på lunch av mamma och sedan uppvaktad med fina paket. Hade inte bakat nån tårta då jag tycker att lucia passar bättre med annat fika. 
Kikade häromdagen in hos Jenny på cookies n dreams som just lagt ut ett recept på mjuk pepparkaka, perfekt tänkte jag den ska jag baka till min födelsedag! Jag bakade den redan igår så den skulle få stå till sig lite. Såååå så goood och saftig kaka. Det blir att använda sig av detta recept i fortsättningen vill jag lova!


Mjuk pepparkaka

100 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 ägg
1½ dl filmjölk
1 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1½ tsk malen ingefära
1½ tsk malen nejlika
1½ msk kanel

Vispa samman smör och farinsocker så det blir mjukt och fluffigt. Tillsätt 1 ägg i taget under vispning. Rör ner fil och sylt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ner de i smeten. Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50-55 min. Känn med sticka när den är klar, men den behöver inte vara alldeles torr utan kan med fördel få vara lite lite kladdig så blir den extra saftig. Låt den svalna lite i formen innan den tas upp. Ta bort papperet och lägg kakan på ett fat, eller förvara kakan i papperet med en bakduk runtom. Jag pudrade lite florsocker över för att få lite snöig känsla!

Fick bli #2 eftersom jag redan hade ett recept på mjuk pepparkaka sen tidigare på bloggen. Det receptet hittar ni HÄR.

2 kommentarer:

  1. Åh, blev jättesugen på mjukpepparkaka nu! Har också ett jättebra recept som liknar detta, den blir väldigt kompakt och lite kletig, supergott med en rejäl klick lingongrädde! ;) Måste baka den till veckan :) Kram/Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst är det bara hur gott som helst;) Brukar också servera lingongrädde till mjuk pepparkaka men denna gång blev det utan...

      Stor kram till dig!

      Radera