onsdag 27 mars 2013

Räkwok med sötsur sås

Hej på er! Igår var första "riktiga" arbetsdagen för mig på nya stället. Jag har ju under 8 veckors tid arbetstränat där och då går man hela tiden utöver den ordinarie personalen. Men från och med igår gäller det nu att stå på egna ben. Känns på ett sätt lite spännande trots att jag varit där en längre tid. Men nu jobbar man en hel del ensam och det har jag ju faktiskt inte testat tidigare, men det ska nog gå bra..hoppas jag....

Påsken närmar sig med stormsteg. Vi har inga direkta planer förutom att jag jobbar i morgon kväll och hela lördagen. Hoppas i alla fall på en hel del sol så man kan vara ute och njuta:)

Tänkte bjuda er på ett recept som inte är det minsta påskigt men riktigt gott och fräscht. 

Räkwok med sötsur sås  4 port

1 kg räkor med skal
1 röd paprika
1 grön paprika
1 knippa salladslök
200 g sockerärtor eller broccoli
100 g minimajs
1 burk skivad vattenkastanj
1 burk böngroddar
1 msk maizena majsstärkelse
3 dl ananasjuice (finns i 1 liter pkt)
1 msk japansk soja
1 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
140 g äggnudlar

Skala räkorna. Kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skölj och strimla salladslöken lite på snedden. Stek hastigt och tillsätt sedan sockerärtor som delats på längden eller broccoli som förkokts lite, delade minimajs och avrunna böngroddar. Blanda maizena, ananasjuice, soja, tomatpuré och vinäger i en kastrull och koka upp. Häll sedan såsen över resten. Koka nudlarna och smaka av woken. Lite cayennepeppar eller sambal oelek ger extra sting om man gillar det. Rör ner räkorna just innan servering och låt de bara bli varma. Servera med nudlarna i djupa skålar.

Källa: Viktväktarna 4,5 points/port inklusive nudlarna.


2 kommentarer:

  1. Så supergott :P Varje måltid blir en fest <3 Wow !!!Allt är sååå GOTT o enkelt ;)) Loa

    SvaraRadera